JAKO in Vita Šport, d.o.o.

Podjetje JAKO je bilo ustanovljeno leta 1989. Njegov ustanovitelj Rudi Sprügel, je bil nekdanji aktivni igralec nogometa v drugi Bundesligi. Svoje podjetje je poimenoval po začetnicah dveh rek – Jagst in Kocher – JAKO ter z delom pričel v garaži svojega brata.

Skozi vsa ta leta je podjetje JAKO strmo raslo, se razvijalo in širilo. Sedaj leta 2018 se lahko ponosno predstavi z velikim centrom v Hollenbachu, s sodobno in napredno tehnologijo ter z več kot 700 m² razstavnega prostora – Showroom. V podjetju je zaposlenih preko 230 ljudi.

Cilj podjetja je JAKO je hitra dostava željenih artiklov. V ta namen je okoli 95% vseh artiklov iz kataloga dejansko na zalogi in dobavljivih takoj, v vseh željenih barvah in velikostih. Aktualne linije so dobavljive tudi do 4 leta.

Osebni stik in bližina kupcev sta na prvem mestu. Mnogi od zaposlenih so športniki in prav ta strast do športa je vključena v sam razvoj novih izdelkov. Za podjetje JAKO so značilne hitre rešitve in visoka prožnost ter prilagodljivost željam kupcev. Funkcionalnost in kakovost sta poglavitnega pomena.

Avtomatsko skladiščenje, ki deluje s pomočjo 18 -ih avtomatiziranih robotov, je sistem velik 20x20 metrov ter visok 6,5 metrov. Sestavljen je iz 19.400 škatel, ki jih roboti avtomatsko izberejo in prinesejo željeno škatlo. To omogoča izjemno hiter pretok naročil in delovanje pri izpostavi naročil.

Dobavljivost in dostava artikla sta absolutna prednost v podjetju JAKO. Za tem v samem centru stoji preko 15.000 paletnih prostorov, pripravljenih za hitro in nemoteno dostavo. Njihov center in modern sistem skladiščenja je eden izmed največjih in tehnološko najnaprednejših v Evropi.

Razstavni prostor –SHOWROOM je srce centra v Hollenbachu. Na 700 m² so razstavljene aktualne linije in športni pripomočki, ki si jih lahko ogledate v živo.

Prostor je tudi namenjen druženju poslovnih parterjev in s tem k njihovi lažji izbiri pri samem naročanju. Pravičnost in odgovornost, ne samo, da igra pomembno vlogo v vsakem športu, podjetje JAKO se zavzema, da sta ti dve pomembni vrlini upoštevani pri komunikaciji s poslovnimi partnerji, sodelavci in dobavitelji. So prijazni do okolja, zato, skupaj z dobavitelji strmijo k izboljšanju kakovosti in uporabi naravnih materialov.

JAKO je član PARTNERSTVA ZA TRAJNOSTNI TEKSTIL - združitev podjetij v tekstilni in oblačilni industriji, trgovci na drobno in politične organizacije ustvarjajo cilj izboljšanja globalnih razmer v socialni, ekološki in gospodarski tekstilni proizvodnji.

Kot del letnega načrta 2017 so na področju kemikalij opredelili dvajset ciljev, okoljskega ravnanja, socialnih standardov in naravnih vlaken.

Podjetje JAKO kot član BSCI pripisuje velik pomen zaposlenim. Kodeks ravnanja BSCI vsebuje predpise za zaščito zaposlenih, kot so praksa upravljanja, varna zaposlitev, delovni čas, odškodnina, varnost in zdravje na delovnem mestu, varstvo okolja in zaščita mladih zaposlenih.

Vsi izdelki JAKO izpolnjujejo zakonske zahteve; Zakon o označevanju tekstila, Zakon o proizvodni varnosti ali predpisi za osebno zaščitno opremo. Poleg tega je JAKO opredelil svoje lastne standarde za tekstilno-fizikalne teste, kot so pranje in krčenje, odpornost na trganje ali obstojnost barve. Te teste izvajajo v neodvisnih laboratorijih v razvojnih in proizvodnih procesih.

Pri JAKO se zavzemajo za svoje stranke in okolje. Iz tega razloga za njih veljajo visoki standardni razredi glede izbire njihovega tekstila. Visoke standarde redno preverjajo z inšpekcijskimi pregledi.

Podjetje JAKO žal nima svojih zmožnosti za proizvodnjo materialov. Zaradi tega so dobavitelji zelo skrbno izbrani in redno obiskovani iz strani vodstva. Tako je nekaj dobaviteljev rednih s katerimi podjetje sodeluje že dalj časa. To povečuje preglednost in omogoča dosledno visoko

kakovost in hiter čas dostave za naše stranke.

LASTNOSTI MATERIALA

Športna oprema skupine JAKO je izjemno funkcionalna, kar omogoča ekipam, da dosežejo svoj polni potencial. Izolacijski funkcionalni materiali vam nudijo najvišjo zaščito pred vetrom. Funkcija odlično ščiti telo pred izgubo toplote in s tem uravnava optimalno telesno temperaturo. Vodoodporni funkcionalni materiali in zaprti glavni šivi zagotavljajo zanesljivo zaščito pred vlago. Zaradi visoke prepustnosti pa material izjemno ugodno vpliva na telesno klimo. Pri nizkih temperaturah vas toplotno izolirane funkcionalne tkanine ščitijo pred mrazom in vam zagotavljajo optimalno telesno klimo. Mikrofinirana vlakna transportirajo vlago neposredno na površino tkanine. Na ta način se tkanina hitro suši, ščiti pred izgubo toplote in ohranja prijetno telesno klimo pri vadbi. Posebej oblikovana funkcionalna vlakna trajno absorbirajo neprijetne vonjave in imajo antibakterijski učinek.

Pravilna nega oblačil je bistvenega pomena! Potrebno je upoštevati navodila, ki jih najdete pripeta na vsaki etiketi vašega kupljenega oblačila JAKO.

VITA Šport, d.o.o. je pričela svojo sodelovanje z njimi 11.1.2016, s podpisom ekskluzivnega zastopstva JAKO v Sloveniji. V dveh letih smo opremili veliko klubov po Sloveniji. Po večini so to nogometni klubi, a naša ponudba je aktualna tudi za druge športne panoge.